Nieuws

Foto’s van vandaag

We hebben vandaag onder andere met Sinterklaas bingo gespeeld, een nieuw Sinterklaasliedje geleerd en prachtige knutsels gemaakt tijdens de sintafette! Zonder de hulp van ouders maar gelukkig wel met hulp van 8 ste groepers en stagiaires!

Sportkooi

Mooi, mooier, mooist! Per dag zie je de kooi groeien en dat gaat toch een aanwinst worden voor school en de jeugd van Beverwijk..

Maandag 7 september studiedag

Aanstaande maandag hebben wij een studiedag. De kinderen zijn dan vrij.

Allerlei 01 september 2020.

Beste ouders,

Gisteren ontvingen wij het onderstaande bericht van de Nederlandse Montessori Vereniging. Post die wij graag met u delen.


"Vandaag precies 150 jaar geleden werd dr. Maria Montessori geboren. 

Zij heeft de basis gelegd voor onze scholen om mooi, uitdagend en geïnspireerd onderwijs te geven aan al onze kinderen. 

In de afgelopen 150 jaar is gebleken dat haar denken over de ontwikkeling van kinderen nog steeds relevant is en aan zeggingskracht niets heeft ingeboet. Ons onderwijs was er niet geweest zonder de energie en gedrevenheid van deze bijzondere vrouw. Vandaag vieren we dan ook haar geboortedag en staan we stil bij al het mooie en goede wat montessorionderwijs heeft gebracht. Onderwijs wat er nooit was gekomen zonder haar en dat terecht haar naam draagt.

Het bestuur van de NMV"


Verder is er een actuele nieuwsbrief van de GGD Kennemerland binnen gekomen. Wij verzoeken u om deze informatie goed door te lezen. Besluiten wil ik dit "allerleitje" met prachtig nieuws. Achter school wordt er hard gewerkt om in week 39 een schitterende sportkooi op te kunnen leveren. U ziet er weinig van en vandaar dat wij af en toe wat foto's per app gaan versturen.

Met vriendelijke groet,

Herke van Beek.


GGD Kennemerland Corona nieuwsbrief 31 augustus 2020 scholen schoolbesturen en kinderopvang
Info 28 augustus 2020

Beste ouders,


Nog wat Info bij aanvang van het weekend. Fijne dagen en tot volgende week.

Info 28 augustus 2020
Schaatsen

Beste ouders,


Nu de zomer voorbij lijkt en we richting herfst en winter gaan, graag uw aandacht voor een echte winteractiviteit. Zoals elk jaar organiseert schaatsclub Kees Jongert op de Kunstijsbaan Kennemerland te Haarlem het jeugd schoolschaatsen. Voor meer informatie over deze leuke activiteit en het eventueel inschrijven van uw zoon of dochter, verwijs ik u graag naar de bijlage.


inschrijfformulier 2020 jeugdschaatsen Kees Jongert
COVID-19 UPDATE

Beste ouders,


We zijn al bijna een week open en heel fijn om al die vrolijke kindergezichten weer in school te zien. Hadden wij hoop dat na de zomervakantie het coronavirus minder prominent aanwezig zou zijn, niets is minder waar. Het aantal besmettingen neemt toe en vandaar dat afgelopen dinsdag het kabinet een persconferentie heeft gegeven. Naar aanleiding van deze bijeenkomst heeft de GGD Kennemerland een nieuwsbrief naar alle scholen verstuurd die u als bijlage aantreft.

Naast het GGD nieuws nog even ter herinnering: bijna alle afspraken die wij voor de zomervakantie in een prototcol vervat hebben om verspreiding van het virus te voorkomen, gelden ook nu nog.

Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn om:

  • bij het halen en brengen van uw kind zo snel mogelijk weer te vertrekken; ook alle leerlingen gaan meteen naar huis na schooltijd
  • als u meegaat met brengen en halen, 1 ouder per kind
  • opstellen: ouders van de MPSZ en de onderbouw staan op de stoep voor school; ouders van de midden- en bovenbouw op het grasveld tegenover school
  • 1,5 meter afstand te bewaren
  • altijd buiten de hekken te wachten. Mocht u wat willen doorgeven, er staan altijd medewerkers bij de poort. Alle leerkrachten zijn na schooltijd bereikbaar op het volgende nummer: 0251 227069

Bedankt voor de medewerking en met vriendelijke groet,

Herke van Beek.

GGD Kennemerland informatie covid 19 voor scholen en kinderopvang informatie augustus 2020.docx (003)
VEILIG NAAR SCHOOL


Via de ANWB kwam de volgende informatie op school binnen:


  Weer naar school!

Wat worden de kinderen groot! Zeker na zo’n zomervakantie lijkt iedereen weer

10 cm gegroeid! Is dit het schooljaar dat u ze weer een stukje gaat loslaten, het jaar dat ze zelf op

de fiets naar school mogen gaan? Of is uw kind daar nog niet aan toe en gaat u

dit schooljaar juist extra aandacht besteden aan het leren fietsen?


Om goed te leren fietsen moet  er vooral veel geoefend worden, liefst elke dag weer. Zo krijgen kinderen controle over hun fiets en leren ze beetje bij beetje hoe het werkt in het verkeer.


Uiteraard is de hulp van ouders hierbij onmisbaar. De route van huis naar school is een prima oefening. U weet vast al uit ervaring dat kinderen impulsief en speels zijn. Dit is in het verkeer niet anders.

Ook als ze wat ouder zijn, kunnen ze nog niet alle verkeerssituaties overzien en zijn ze met hun hoofd vaak bij hele andere dingen dan bij gevaarlijke kruispunten bijvoorbeeld.


Behalve heel veel oefenen met fietsen en goede theoretische onderbouwing van de regels in het verkeer is het belangrijk dat u, als medeweggebruiker, rekening houdt met onze jonge, kwetsbare, verkeersdeelnemers.


Vanuit haar doelen, missie en visie onderneemt de ANWB in de wereld van mobiliteit, vakantie en vrije tijd een breed scala aan activiteiten in de sfeer van beïnvloeding, informatie en advies. In dat kader volgen hier een aantal tips voor u, ouders en medeweggebruikers, om de veiligheid van onze kinderen te vergroten.


•          Op pad met een veilige fiets verkleint de kans op ongevallen. Kijk de fiets regelmatig na.

•          Laat uw kind een fietshelm dragen. Deze kan letsel voorkomen of beperken bij fietsongevallen.

•          Zorg ervoor dat u op tijd vertrekt naar de plaats van bestemming. Haast in het verkeer is een bron van gevaar.

•          Houd u aan de verkeersregels, geef het goede voorbeeld.

•          Laat u niet afleiden, wees alert.

•          Houd rekening met de speelsheid en impulsiviteit van kinderen.

•          Kies als automobilist, als het even kan, niet voor de drukke wegen langs scholen als u er niet persé hoeft te zijn en ga met een ruime bocht om fietsers heen.


De ANWB wenst u en uw kinderen heel veel veilige kilometers en veel fietsplezier dit schooljaar!

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl