Nieuws

Gezonde School traktatie-ideeën

Beste ouders, 

De Beverwijkse Montessorischool heeft sinds een aantal jaar het vignet Gezonde School. Hiermee laten wij zien dat wij structureel aan gezondheid werken en voldoen aan de kwaliteitscriteria van de Gezonde school. 

Wij vinden het belangrijk om permanent aandacht te schenken aan een gezonde lijfstijl. Voeding, bewegen en sport, welbevinden en milieu en natuur het zijn allemaal elementen die aan bod komen in het project Gezonde School. Naast de gezonde pauzehap, bestaande uit fruit/groente en bij voorkeur water, investeert onze school veel in bewegen via: vakleerkrachten bewegingsonderwijs, het freerun parkour en het mooiste schoolplein van Nederland inclusief sportkooi. Aandacht voor milieu en natuur is ook een regelmatig terugkerend onderdeel in ons leerstofaanbod zeker nu alle groepen hun eigen tuintje hebben. Het hele schooljaar door zijn al onze leerlingen betrokken bij alles wat groeit en bloeit rond school en ons altijd weer boeit.  

In het kader van gezonde traktaties heeft onze oud-leerling en huidige ouder Nikki Monsma speciaal voor school een prachtig boek boordevol gezonde traktaties en ideeën gemaakt. Zo mooi dat wij dat heel graag met u willen delen. Nikki bedankt voor deze enorme klus en ouders doe er uw gezonde voordeel mee.  

Met vriendelijke groet, 

Team Montessorischool

 

Gezonde traktatie ideeën Montessorischool
Hinder

Beste ouders,


Wat een heerlijke twee weken vakantie zitten er bijna op. Ook het komend weekend ziet er qua weer goed uit zo is de voorspelling. Lekker genieten allemaal nog even.


Maandag gaan wij weer van start voor de laatste periode tot aan de zomervakantie, wij hebben er zin in! Zoals eerder gemeld gaat de buurt rond school de komende maanden op de schop en dat gaat ongetwijfeld zorgen voor verkeershinder. Dit is de situatie van vandaag vrijdag 06 april voor school. Hoe het er maandag uitziet, ik kan het u niet vertellen. Ook de aanleg van de rotonde bij het Westerhoutplein zorgt voor veel verkeershinder. Wellicht is het verstandig om iets eerder van huis te vertrekken zodat wij echt om 08.45 uur kunnen beginnen. Bedankt voor de medewerking. Ter herinnering: maandag is de schoofotograaf er. Een fijn weekend allemaal en graag tot maandag.

Met vriendelijke groet,


Herke.

Fijne vakantie!

Beste ouders,

Wat een prachtige Koningsspelen hebben wij vandaag beleefd. Met dank aan de organisatie door Andrea en Leroy, de hulp van vele ouders en het team.

Het was een geweldige ochtend en de kinderen hebben genoten. Maandag 9 mei starten we weer en dan verwelkomen we de schoolfotograaf.

Intussen zijn we nog steeds op zoek naar een onderbouwleerkracht (zie bijgaande link)

https://www.meesterbaan.nl/onderwijs/189453-vacatures-groepsleerkracht-leerkracht-onderbouw-beverwijk.aspx

Weet u iemand die geïnteresseerd is om op onze fantastische school te komen werken geef het dan door.

Wij wensen u een hele fijne vakantie en tot 9 mei.

Team Montessorischool

FIJNE PAASDAGEN

Beste ouders,

Namens alle teamleden een heel fijn en zonnig Paasweekend! De aanloop naar het vrije weekend was voor onze leerlingen dynamisch, gezellig en heel leerzaam. Zoveel activiteiten in en buiten school, daar wordt een mens blij van. Bezoeken aan het Concertgebouworkest in Amsterdam, wandelen met de boswachter, naar de speeltuin, de start van de afscheidsmusical van groep 8 en als overheerlijk toefje slagroom op het toetje pannenkoeken eten op school. Een traditie die al heel lang bestaat op de Beverwijkse Montessorischool en er zelfs als was toen ik hier begon. Ik kan u verzekeren, dat is heeeel lang geleden en natuurlijk al onze bakouders: BEDANKT!

Hopelijk kunt u allemaal genieten van dit extra lange weekend: morgen zijn de kinderen vrij in verband met Goede Vrijdag, maandag is het 2e Paasdag en dinsdag heeft het team een studiedag. 's Ochtends maken we kennis met en worden ingewerkt in ons nieuwe administratie programma ParnasSys. 's Middags gaan we aan de slag met onze nieuwe taalkasten. In de midden- en bovenbouw staan ze er al een tijdje en in de onderbouw zijn de nieuwe kasten net binnen gereden.

De komende weken wellicht maanden zal het brengen en halen van leerlingen gaan zorgen voor ongemak. De gemeente Beverwijk blinkt niet uit in communicatie hierover en zeker is wel dat de hele buurt op de schop gaat. Beverwijk gaat aan de glasvezel, de kabels worden op dit moment gelegd. Verder gaat met ingang van komende week begonnen worden met de aanleg van een rotonde op het Westerhoutplein. Dit gaat in elk geval betekenen dat:

  • Dreef, Noorderwijkweg en Duinwijklaan afgesloten zijn voor snelverkeer bij het Westerhoutplein; voetgangers en fietsers kunnen er wel door
  • het fietspad zuidzijde aan het Westerhoutplein dicht is tussen Creutzberglaan en Westerhoutweg. Alle fietsers gaan in 2 richtingen langs de noordzijde heen en terug
  • vanaf de Zeestraat oost snelverkeer alleen naar de Vondellaan en naar de Westerhoutweg kunnen, dus niet naar de Duinwijklaan, Dreef en Warande


Naast de aanleg van de rotonde die voor veel overlast gaat zorgen, gaat ook de Laan van Blois binnenkort helemaal overhoop. De hele wijk Westertuinen-Warande wordt 30 kilometer gebied. Alle rioleringen worden vervangen, er komt een nieuw wegdek en de buurt wordt voorzien van nieuw, vers groen. Een enorme klus die in etappes zal worden geklaard. Wie, wat, waar en wanneer, we zijn in afwachting van informatie van de gemeente. Dat het een gigantische klus gaat worden die voor overlast zal zorgen, dat staat vast. Zodra er nieuws is, dan melden wij dat.

Tot slot: wat staat onze schooltuin er prachtig bij. Een kleine Keukenhof aan de Laan van Blois! Alle klassen zijn volop bezig met het zaaien met als doel om straks te kunnen oogsten. Mooi om te zien hoe gedreven de leerlingen bezig zijn in onze tuin, toppers zijn het.

Fijne Paasdagen en tot volgende week.

Met vriendelijke groet,

Herke van Beek


VOORSCHOOLSE OPVANG BIJ PARTOU

Beste ouders,

De stichting Kinderopvangvoorzieningen(SKOV) Beverwijk heeft onlangs laten weten om per direct te stoppen met de voorschoolse opvang van leerlingen. Gelukkig heeft de stichting Partou na overleg met de Beverwijkse Montessorischool besloten om in het ontstane gat te springen. Zijn er minimaal 4 leerlingen van de Beverwijkse Montessorischool die gebruik gaan maken van de VSO van Partou aan de Drechtstraat, dan gaat de VSO meteen van start. Aanmelden kan via de onderstaande informatie van Partou.

Veel van onze leerlingen maken op dit moment gebruik van de naschoolse opvang van Partou in de Duinhut aan de Zeestraat. Na de meivakantie opent Partou een nieuwe vestiging voor naschoolse opvang bij hockeyclub Overbos. Ook daar kunt u zich voor aanmelden. Wilt u eerst kijken hoe dat eruit ziet, dat kan! In de april/meivakantie organiseert Partou een aantal open dagen. Volg de berichtgeving hierover in de lokale pers.VOORSCHOOLSE OPVANG PARTOU BEVERWIJK

 Op Partou locatie Drechtstraat 9 in Beverwijk bieden wij van maandag tot en met vrijdag tijdens de schoolweken, voorschoolse opvang vanaf 07.30 uur tot 08.45 uur. De voorschoolse opvang beschikt hier over een eigen ruimte en onder enthousiaste en warme begeleiding van onze pedagogische medewerkers kunnen de kinderen met een rustige activiteit de dag opstarten.  

Vervolgens worden de kinderen voor aanvang schooltijd door de pedagogisch medewerker met de Partou bus naar school gebracht en overgedragen aan de leerkracht.  

 

Wilt u zich inschrijven? Ga dan naar www.partou.nl of mail naar: drechtstraat@partou.nl  

Wilt u meer informatie of een rondleiding? Mail naar: drechtstraat@partou.nl  

 


SCHOOLFOTOGRAAF

Beste ouders,


Gelukkig, het kan en mag weer! Maandag 09 mei aanstaande komt Springer schoolfotografie naar Beverwijk om alle leerlingen op de gevoelige plaat vast te leggen. Mocht u niet willen dat uw dochter of zoon op de kiek gaat, zou u dat dan voor 09 mei aan de leerkracht willen doorgeven? Er worden individuele foto's , een groepsfoto buiten(als het weer het toelaat) en een broertjes/zusjes foto gemaakt. Alle peuters van de Montessori peuterspeelzaal worden op een ander moment gefotografeerd. De fotografen gaan er een leuke dag van maken met als resultaat prachtige foto's! Ongeveer 2 weken na de shoot ontvangt u voor ieder kind een persoonlijk inlogkaartje. Hiermee kunt u inloggen op de website van Springer schoolfotografie om de foto's te bekijken en te bestellen. Uiteraard is de privacy gewaarborgd door aparte inlogcodes voor ieder kind.

Toppers

Beste ouders,

De inzamelingsactie van leerlingen van de Beverwijkse Montessorischool voor Oekraïne is ten einde. De leerlingen hebben de afgelopen dagen de benen uit hun lijf gelopen om zoveel mogelijk flessen op te halen. En dat is gelukt! Onvoorstelbaar hoeveel veelal plastic er binnen is gekomen en dank je wel Ruud voor het sorteren en wegbrengen naar de verschillende supermarkten. Na telling werd gisteren duidelijk dat er een bedrag aan statiegeld is binnengekomen van maar liefst €346,30. Supergoed gedaan allemaal en mooi om te zien hoe betrokken onze leerlingen zijn bij de ellendige situatie in Oekraïne. School heeft besloten om het bedrag te verdubbelen en dus maken wij een bedrag van €692,60 over op girorekening 555.

Zoals al eerder gemeld doet de inspectie eens in de vier jaar onderzoek(4JO) bij alle scholen in het primair onderwijs. In het 4JO onderzoekt de inspectie of de (be)sturing door de directeur bestuurders op de kwaliteit van de school op orde is, of er sprake is van deugdelijk financieel beheer en hoe dit bijdraagt aan de kernfuncties van het onderwijs. De inspectie hanteert hiervoor het waarderingskader voor besturen zoals omschreven in het Onderzoekskader 2021. Na een startgesprek, gesprekken met de Raad van Toezicht en Medezeggenschapsraad, verificatiewerkzaamheden op school met o.a. klassenbezoeken, gesprekken met leerlingen, leerkrachten, directie en intern begeleiders heeft op dinsdag 22 maart het eindgesprek plaats gevonden met de hoofdinspecteur van dienst. Blij zijn wij om u te kunnen melden dat hij tevreden is. Op alle onderdelen waarnaar gekeken is scoren wij "groen" dus voldoende en hierdoor voldoet de Beverwijkse Montessorischool aan de basiskwaliteit. Een compliment voor het hele team, de Medezeggenschapsraad en Raad van Toezicht voor de bevlogen inzet ter voorbereiding van het bezoek. We gingen voor groen en kregen groen!

Doordat wij voldoen aan de basiskwaliteit worden we opgenomen in het reguliere onderzoekschema van de rijksinspectie en zal het volgende vierjaarlijkse onderzoek plaatsvinden in 2026. Het volledige verslag met daarin alle bevindingen van de inspectie wordt binnenkort naar school gestuurd.

De inzamelingsactie voor de Oekraine is gestart

Vandaag gaat de inzamelingsactie voor Oekraïne officieel van start. In alle klassen is er vanochtend aandacht voor deze gruwelijke oorlog en wordt er een lied gezongen. Hoe zeer onze leerlingen bezig zijn met dit onderwerp blijkt wel uit de eerste overstromende container. Om 08.45 moest er al een bak bijgezet worden... Goed bezig en ga zo door. De actie duurt tot en met vrijdag 25 maart.


De beste wensen.

Beste ouders,


Namens alle teamleden de allerbeste wensen en een heel gezond en voorspoedig 2022. Blij zijn wij dat de basisscholen maandag 10 januari open mogen en dat wij onze leerlingen na 3 weken van afwezigheid van harte welkom kunnen heten. Fijn dat jullie er (hopelijk) allemaal weer zijn!


Wel gelden vanaf 10 januari alle maatregelen van voor de verlengde Kerstvakantie. Dus bovenbouw leerlingen via de branddeur naar binnen, er werken geen leerlingen in de gang, afstand houden, handen wassen, ouders blijven buiten, afspraken alleen op afspraak, goed luchten enz.


Goed nieuws dat we weer opengaan en tegelijkertijd zijn en blijven er zorgen over de gezondheid van leerlingen en leerkrachten. Het is en blijft dus mogelijk dat er klassen in thuisquarantaine komen te zitten of er geen vervanging mogelijk is voor een zieke leerkracht.


We gaan er met z'n allen het beste van maken en hopen dat 2022 vooral het jaar gaat worden van terug naar meer normaal. Met vriendelijke groet,


Herke van Beek.

deze website is gerealiseerd door Heutink ICT