Nieuws

WERKZAAMHEDEN LAAN VAN BLOIS

Beste ouders,

Nog even een kattebelletje: vanaf maandag 16 januari gaat de gemeente Beverwijk van start met de herinrichting van de wijk Warande. Een enorm project dat maanden in beslag gaat nemen en bestaat uit 3 fases. Fase 1 bedraagt rioolwerkzaamheden in de Zonnebloemlaan en de Seringenhof. Tijdens de werkzaamheden is de straat waar op dat moment gewerkt wordt, afgesloten voor verkeer. Het kruispunt Laan van Blois - Seringenhof - Zonnebloemlaan is met ingang van komende maandag derhalve afgesloten voor verkeer. U kunt de Montessorischool alleen vanaf de zuidkant bereiken tot aan de Brederodelaan. Fietsers kunnen op het stuk waar gewerkt wordt met de fiets aan de hand over speciale loopschotten tot bij de Montessorischool komen. Het fietsverkeer naar de Montessorischool kan ook gebruik maken van de omleiding via de Warande - Laan van Blois. Aannemer Bos Infra verwacht dat de werkzaamheden in Fase 1 gereed zijn rond 01 maart 2023. De Montessorischool is tijdens de werkzaamheden alleen bereikbaar voor voetgangers, fietsers(soms met de fiets aan de hand), nood- en hulpdiensten. Het wordt improviseren de komende maanden en bedenk dat er eerst een eitje gebroken moet worden om een omelet te bakken. Bedankt voor uw medewerking en wellicht is het handig om de komende weken iets eerder van huis te vertrekken zodat wij om 08.45 in alle rust met alle kinderen van start kunnen. Een fijn weekend!


BEDANKT

Toppers zijn het allemaal die leerlingen van de Beverwijkse Montessorischool. Vandaag zijn de laatste tassen van de klas opgehaald. Deze Kerstinzamelingsakte van de stichting Boemerang is een enorm succes geworden. Twaalf loeizware en tot de nok gevulde tassen gaan 12 dakloze medeburgers heel gelukkig maken. In sommige tassen hebben de kinderen prachtige kaarten verstopt vol met lieve woorden. Goed gedaan allemaal en wij zijn superblij met jullie enorme inzet en enthousiasme.

Gevonden voorwerpen!

Beste ouders,


Er zijn in de afgelopen weken weer heel veel spullen blijven liggen op school. We hebben alles gesorteerd en op de tafel in de gang neergelegd zodat alle leerlingen er langs lopen en hun jassen, tassen, broodtrommels etc. kunnen herkennen en weer meenemen.

We laten de spullen de komende dagen hier liggen en wat er daarna van over blijft zullen we aan een goed doel schenken.

Samen groeien

Een mooie dag gisteren voor het Montessori peutercentrum en de Beverwijkse Montessorischool. Precies in het jaar dat de montessori peuterzaal 20 jaar bestaat in Beverwijk, werd de officiële samenwekingsovereenkomst ondertekend in het bijzijn van wethouder van Weel. Bedankt iedereen voor de inzet om zover te komen en samen groeien we door naar een gouden toekomst. James en Cas knipten met de wethouder het lint door en wat deden ze dat goed! In het Dagblad Kennemerland vanochtend een verslag van dit bijzondere moment.

Gezonde School traktatie-ideeën

Beste ouders, 

De Beverwijkse Montessorischool heeft sinds een aantal jaar het vignet Gezonde School. Hiermee laten wij zien dat wij structureel aan gezondheid werken en voldoen aan de kwaliteitscriteria van de Gezonde school. 

Wij vinden het belangrijk om permanent aandacht te schenken aan een gezonde lijfstijl. Voeding, bewegen en sport, welbevinden en milieu en natuur het zijn allemaal elementen die aan bod komen in het project Gezonde School. Naast de gezonde pauzehap, bestaande uit fruit/groente en bij voorkeur water, investeert onze school veel in bewegen via: vakleerkrachten bewegingsonderwijs, het freerun parkour en het mooiste schoolplein van Nederland inclusief sportkooi. Aandacht voor milieu en natuur is ook een regelmatig terugkerend onderdeel in ons leerstofaanbod zeker nu alle groepen hun eigen tuintje hebben. Het hele schooljaar door zijn al onze leerlingen betrokken bij alles wat groeit en bloeit rond school en ons altijd weer boeit.  

In het kader van gezonde traktaties heeft onze oud-leerling en huidige ouder Nikki Monsma speciaal voor school een prachtig boek boordevol gezonde traktaties en ideeën gemaakt. Zo mooi dat wij dat heel graag met u willen delen. Nikki bedankt voor deze enorme klus en ouders doe er uw gezonde voordeel mee.  

Met vriendelijke groet, 

Team Montessorischool

 

Gezonde traktatie ideeën Montessorischool
Hinder

Beste ouders,


Wat een heerlijke twee weken vakantie zitten er bijna op. Ook het komend weekend ziet er qua weer goed uit zo is de voorspelling. Lekker genieten allemaal nog even.


Maandag gaan wij weer van start voor de laatste periode tot aan de zomervakantie, wij hebben er zin in! Zoals eerder gemeld gaat de buurt rond school de komende maanden op de schop en dat gaat ongetwijfeld zorgen voor verkeershinder. Dit is de situatie van vandaag vrijdag 06 april voor school. Hoe het er maandag uitziet, ik kan het u niet vertellen. Ook de aanleg van de rotonde bij het Westerhoutplein zorgt voor veel verkeershinder. Wellicht is het verstandig om iets eerder van huis te vertrekken zodat wij echt om 08.45 uur kunnen beginnen. Bedankt voor de medewerking. Ter herinnering: maandag is de schoofotograaf er. Een fijn weekend allemaal en graag tot maandag.

Met vriendelijke groet,


Herke.

Fijne vakantie!

Beste ouders,

Wat een prachtige Koningsspelen hebben wij vandaag beleefd. Met dank aan de organisatie door Andrea en Leroy, de hulp van vele ouders en het team.

Het was een geweldige ochtend en de kinderen hebben genoten. Maandag 9 mei starten we weer en dan verwelkomen we de schoolfotograaf.

Intussen zijn we nog steeds op zoek naar een onderbouwleerkracht (zie bijgaande link)

https://www.meesterbaan.nl/onderwijs/189453-vacatures-groepsleerkracht-leerkracht-onderbouw-beverwijk.aspx

Weet u iemand die geïnteresseerd is om op onze fantastische school te komen werken geef het dan door.

Wij wensen u een hele fijne vakantie en tot 9 mei.

Team Montessorischool

FIJNE PAASDAGEN

Beste ouders,

Namens alle teamleden een heel fijn en zonnig Paasweekend! De aanloop naar het vrije weekend was voor onze leerlingen dynamisch, gezellig en heel leerzaam. Zoveel activiteiten in en buiten school, daar wordt een mens blij van. Bezoeken aan het Concertgebouworkest in Amsterdam, wandelen met de boswachter, naar de speeltuin, de start van de afscheidsmusical van groep 8 en als overheerlijk toefje slagroom op het toetje pannenkoeken eten op school. Een traditie die al heel lang bestaat op de Beverwijkse Montessorischool en er zelfs als was toen ik hier begon. Ik kan u verzekeren, dat is heeeel lang geleden en natuurlijk al onze bakouders: BEDANKT!

Hopelijk kunt u allemaal genieten van dit extra lange weekend: morgen zijn de kinderen vrij in verband met Goede Vrijdag, maandag is het 2e Paasdag en dinsdag heeft het team een studiedag. 's Ochtends maken we kennis met en worden ingewerkt in ons nieuwe administratie programma ParnasSys. 's Middags gaan we aan de slag met onze nieuwe taalkasten. In de midden- en bovenbouw staan ze er al een tijdje en in de onderbouw zijn de nieuwe kasten net binnen gereden.

De komende weken wellicht maanden zal het brengen en halen van leerlingen gaan zorgen voor ongemak. De gemeente Beverwijk blinkt niet uit in communicatie hierover en zeker is wel dat de hele buurt op de schop gaat. Beverwijk gaat aan de glasvezel, de kabels worden op dit moment gelegd. Verder gaat met ingang van komende week begonnen worden met de aanleg van een rotonde op het Westerhoutplein. Dit gaat in elk geval betekenen dat:

  • Dreef, Noorderwijkweg en Duinwijklaan afgesloten zijn voor snelverkeer bij het Westerhoutplein; voetgangers en fietsers kunnen er wel door
  • het fietspad zuidzijde aan het Westerhoutplein dicht is tussen Creutzberglaan en Westerhoutweg. Alle fietsers gaan in 2 richtingen langs de noordzijde heen en terug
  • vanaf de Zeestraat oost snelverkeer alleen naar de Vondellaan en naar de Westerhoutweg kunnen, dus niet naar de Duinwijklaan, Dreef en Warande


Naast de aanleg van de rotonde die voor veel overlast gaat zorgen, gaat ook de Laan van Blois binnenkort helemaal overhoop. De hele wijk Westertuinen-Warande wordt 30 kilometer gebied. Alle rioleringen worden vervangen, er komt een nieuw wegdek en de buurt wordt voorzien van nieuw, vers groen. Een enorme klus die in etappes zal worden geklaard. Wie, wat, waar en wanneer, we zijn in afwachting van informatie van de gemeente. Dat het een gigantische klus gaat worden die voor overlast zal zorgen, dat staat vast. Zodra er nieuws is, dan melden wij dat.

Tot slot: wat staat onze schooltuin er prachtig bij. Een kleine Keukenhof aan de Laan van Blois! Alle klassen zijn volop bezig met het zaaien met als doel om straks te kunnen oogsten. Mooi om te zien hoe gedreven de leerlingen bezig zijn in onze tuin, toppers zijn het.

Fijne Paasdagen en tot volgende week.

Met vriendelijke groet,

Herke van Beek


VOORSCHOOLSE OPVANG BIJ PARTOU

Beste ouders,

De stichting Kinderopvangvoorzieningen(SKOV) Beverwijk heeft onlangs laten weten om per direct te stoppen met de voorschoolse opvang van leerlingen. Gelukkig heeft de stichting Partou na overleg met de Beverwijkse Montessorischool besloten om in het ontstane gat te springen. Zijn er minimaal 4 leerlingen van de Beverwijkse Montessorischool die gebruik gaan maken van de VSO van Partou aan de Drechtstraat, dan gaat de VSO meteen van start. Aanmelden kan via de onderstaande informatie van Partou.

Veel van onze leerlingen maken op dit moment gebruik van de naschoolse opvang van Partou in de Duinhut aan de Zeestraat. Na de meivakantie opent Partou een nieuwe vestiging voor naschoolse opvang bij hockeyclub Overbos. Ook daar kunt u zich voor aanmelden. Wilt u eerst kijken hoe dat eruit ziet, dat kan! In de april/meivakantie organiseert Partou een aantal open dagen. Volg de berichtgeving hierover in de lokale pers.VOORSCHOOLSE OPVANG PARTOU BEVERWIJK

 Op Partou locatie Drechtstraat 9 in Beverwijk bieden wij van maandag tot en met vrijdag tijdens de schoolweken, voorschoolse opvang vanaf 07.30 uur tot 08.45 uur. De voorschoolse opvang beschikt hier over een eigen ruimte en onder enthousiaste en warme begeleiding van onze pedagogische medewerkers kunnen de kinderen met een rustige activiteit de dag opstarten.  

Vervolgens worden de kinderen voor aanvang schooltijd door de pedagogisch medewerker met de Partou bus naar school gebracht en overgedragen aan de leerkracht.  

 

Wilt u zich inschrijven? Ga dan naar www.partou.nl of mail naar: drechtstraat@partou.nl  

Wilt u meer informatie of een rondleiding? Mail naar: drechtstraat@partou.nl  

 


SCHOOLFOTOGRAAF

Beste ouders,


Gelukkig, het kan en mag weer! Maandag 09 mei aanstaande komt Springer schoolfotografie naar Beverwijk om alle leerlingen op de gevoelige plaat vast te leggen. Mocht u niet willen dat uw dochter of zoon op de kiek gaat, zou u dat dan voor 09 mei aan de leerkracht willen doorgeven? Er worden individuele foto's , een groepsfoto buiten(als het weer het toelaat) en een broertjes/zusjes foto gemaakt. Alle peuters van de Montessori peuterspeelzaal worden op een ander moment gefotografeerd. De fotografen gaan er een leuke dag van maken met als resultaat prachtige foto's! Ongeveer 2 weken na de shoot ontvangt u voor ieder kind een persoonlijk inlogkaartje. Hiermee kunt u inloggen op de website van Springer schoolfotografie om de foto's te bekijken en te bestellen. Uiteraard is de privacy gewaarborgd door aparte inlogcodes voor ieder kind.

deze website is gerealiseerd door Heutink ICT