Update allerlei 19 juni 2020

Beste ouders,

U bent het van ons gewend, als er nieuws is dan melden wij ons. Graag uw aandacht voor de volgende zaken:

- De achtste groepers zijn bezig aan hun laatste twee weken op de Beverwijkse Montessorischool. De afgelopen periode is er vol passie en vuur gewerkt aan de vervaardiging van de afscheidsmusical. Een mooie traditie en een jaarlijks hoogtepunt. Dit jaar anders dan anders in verband met COVID-19. Geen opvoering in het buurthuis maar een film die op dit moment wordt gemonteerd en op de afscheidsavond van groep 8 op woensdag 01 juli in première zal gaan. We kunnen haast niet wachten tot het zover is....Naast de enorme inzet van alle 8ste groepers en hun ouders hebben Marjon, Renate en Sem er hard aan getrokken om er weer een hoogstandje van te maken waarvoor dank.

- Van de 8ste groepers en al hun ouders heeft de school een prachtig bankje rond de kastanjeboom gekregen op het dit jaar totaal vernieuwde schoolplein. Wat een verrassing en alle achtste groepers en hun ouders: wat een topcadeau, wij zijn er superblij mee! Vanochtend hebben alle schoolverlaters  hun naam in het bankje gebrand, leuk!

- COVID-19: wel of niet naar school bij neusverkoudheid? Het is een veelgestelde vraag in heel Nederland op dit moment en vandaar dat de GGD hierover een nieuw advies heeft gegeven, zie bijlage. 

- Een andere GGD mededeling betreft Impetigo of wel krentenbaard. Een krentenbaard is een besmettelijke ontsteking van de huid meestal rond de neus of mond. Er komen wondjes, rode plekjes of blaasjes met gele korstjes die kunnen jeuken. De ontsteking is vervelend maar niet gevaarlijk. Krentenbaard komt vooral voor bij jonge kinderen. Mocht u het vermoeden hebben of is er door de huisarts vastgesteld dat uw zoon of dochter een krentenbaard heeft, zou u dan zo vriendelijk willen zijn om dit meteen aan school door te geven. Wij zijn als school meldingsplichtig als 2 personen of meer binnen 2 weken dezelfde uitslag hebben. Een basisschool hoeft kinderen met een krentenbaard niet te weren. De GGD of huisarts kan adviseren om kinderen te weren wanneer de wondjes erg groot zijn en er meerdere kinderen ziek zijn. Mocht u meer willen weten, neem dan gerust contact op met de GGD. De afdeling infectieziektebestrijding is telefonisch bereikbaar op werkdagen (08.30-17.00) en in het weekend (08.30-12.00) op telefoonnummer 023-7891612.

Een heel fijn en hopelijk zonnig weekend en graag tot een volgende keer.

Met vriendelijke groet,

Herke van Beek.

deze website is gerealiseerd door Heutink ICT