Corona update 09 april 2020

CORONA UPDATE DONDERDAG 09 APRIL 2020

Beste ouders,

Ik wil deze update beginnen met een heel naar bericht. John Lubbers, vader van onze oud leerling Vanya is overleden aan de gevolgen van de besmetting met het coronavirus. We wisten dat het speelde en toch komt het bericht als een mokerslag binnen. Je hoort en leest er dagelijks over en ineens komt het heel dichtbij… Wij willen ook via deze weg aan Fisla en Vanya en de familie laten weten dat we aan ze denken. Heel, heel veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

Vorige week heeft het kabinet het besluit genomen om de corona maatregelen te verlengen tot en met 28 april. Dit betekent dat scholen tot en met de meivakantie gesloten blijven. Hoe het beeld na de meivakantie zal zijn dat weten wij op dit moment nog niet. Op 21 april komt hierover meer duidelijkheid.

De huidige situatie vraagt veel van iedereen. Dat geldt voor al onze leerlingen die we samen met hun ouders/verzorgers enorm missen. Bewondering hebben wij voor al onze leerlingen die thuis enorm hun best doen en zeker ook voor u als ouder. Naast uw ‘gewone” zorgtaken en het werk, heeft u er op dit moment noodgedwongen nog een belangrijke en dagelijkse taak bij gekregen. U speelt heel actief een grote rol in het onderwijsproces van uw kinderen. Super dat u deze uitdaging zo voortvarend oppakt en in samenwerking met de leerkrachten uw dochter of zoon zo goed mogelijk begeleidt. Flexibiliteit, samenwerken, creativiteit, doorzettingsvermogen en een enorme inzet zorgen ervoor dat er op dit moment nog steeds onderwijs wordt aangeboden. Als kleine dank voor ieders inzet heeft de feestcommissie voor alle kinderen en ouders mede namens alle teamleden nog een klein aardigheidje in petto dat morgen zal worden afgeleverd op uw huisadres…

Onderwijs op afstand is ook voor onze school nieuw. Veel is er in een korte tijd tot stand gebracht en we maken dagelijks stappen om het proces van thuisonderwijs te verbeteren en zo goed mogelijk te verzorgen. Naast de schoolse vaardigheden als taal, rekenen, bewegen, muziek enz  is ook het welzijn van uw dochter of zoon van groot belang. Fijn is het om alle leerlingen sinds deze week via beeldbellen weer te kunnen ontmoeten en daar waar nodig van hulp te kunnen voorzien. Het hebben van voldoende contactmomenten en ze te kunnen motiveren om actief bij het leerproces betrokken te zijn is daarbij belangrijker dan het aanbieden van alle geplande lesstof die normaal op school zou worden aangeboden. Omdat het in deze crisissituatie niet haalbaar is om op afstand alle leerstof te behandelen, heeft minister Slob aan het expertisecentrum leerplanontwikkeling gevraagd om een prioritering van de onderwijsinhoud op papier te zetten. Welke onderdelen van het curriculum zijn het meest relevant en waar moet dus de nadruk op worden gelegd bij onderwijs op afstand? De uitkomst van het expertisecentrum nemen wij mee in ons toekomstige aanbod dat u per app op maandag van ons ontvangt.

We staan aan de vooravond van het lange Paasweekend. Ga er van genieten ook al luidt het devies “thuisblijven”. Een wandeling in Beverwijk kan en mag mits de voorschriften van het RIVM in acht genomen worden.  De natuur komt weer tot leven en is sterker dan welk virus ook. Ook in onze schooltuin is de lente volop zichtbaar. De staalmeestertulpen die wij van de gemeente Beverwijk hebben gekregen staan in bloei en zijn prachtig zoals u op de foto kunt zien! Namens alle teamleden een heel fijn weekend, blijf gezond en denk aan de 1,5 meter. Met vriendelijke groet,

Herke van Beek.deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl